12 Ekim 2007

Henry Morgans Solokarriär ve bazı The Cure-ish şarkılar



Henry Morgans Solokarriär, İsveç Uppsala'dan, daha önce Celestial'da davul çalmış olan Christoffer Davidsson'ın solo kariyerine (solokarriär) ait bir proje. İsveçli olmasına rağmen, twee pop ya da shoegaze yapmıyor Davidsson. Daha çok 80'lerin İngiliz müziğine ve biraz da gotik şeysine yakın bir duruşu var. Memories isimli EP'si çıkmış, üstelik birazdan vereceğim siteden bedava olaraktan indirilebiliyor. Bu EP'de yer alan "The Good Ones" isimli şarkı bana Cure'ü hatırlattı biraz. "One day, any day" adlı şarkının nakaratı da 90'lı yılların Türkçe pop şarkılarını anımsatıyor.

Myspace: http://www.myspace.com/henrymorgansolo
Kendi sitesi: http://www.chlirre.com/henry/index.php?page=2 :: burdan Memories adlı EP ve bir kaç MP3 daha bedava olarak indirilebiliyor. şimdi siz bu siteyi de açmaya üşenirsiniz bilrim ben.
Memories EP(.zip)
One day, any day

Cure-ish deyince aklıma bi kaç tane daha böyle The Cure benzeri şarkı geldi. Onları da sağdan soldan buldum.

Watoo Watoo - Seasons ::[mp3]
Biff Bang Pow! - Love's going out of fashion::[mp3]
Shout Out Louds - Tonight I have to leave it::[mp3]:: (bu şarkı tamamen Cure'ün In between days'ine benziyor. son kısmındaki "give love, give love" bölümü de Queen'in "Under pressure"ını hatırlatıyor.

1 yorum:

Neslihan dedi ki...

http://www.swedesplease.net blogundan, bizim bloga link vermişler. ben çok mutlu oldum ama bucu yok kaç gündür paylaşamıyorum sevincimi hüü :(